ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΑΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 
 

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

 

PANATHINAIKOS SOCCER SCHOOLS

PANATHINAIKOS SOCCER SCHOOLS (ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ) είναι ένα δίκτυο ποδοσφαιρικών σχολών με δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και λειτουργεί υπό την αιγίδα και με την πιστοποίηση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Το δίκτυο αναπτύσσεται διαρκώς και αποκτά μια δυναμική παρουσία και στο εξωτερικό με πιστοποιημένες σχολές ποδοσφαίρου. Αποστολή του δικτύου PANATHINAIKOS SOCCER SCHOOLS είναι η ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση νεαρών ποδοσφαιριστών που θα ανδρωθούν ποδοσφαιρικά μέσα από μία εκπαιδευτική και αγωνιστική διαδικασία πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του ψυχαγωγικού αθλητισμού, του «ευ αγωνίζεσθε», της ευγενούς άμιλλας και τους υγιούς συναγωνισμού, ιδανικά και αξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη μακρόχρονη ιστορία της ομάδας του Παναθηναϊκού. Η αγωνιστική αξιολόγηση των αθλητών του δικτύου πραγματοποιείται αυστηρά με επιστημονικές μεθόδους και οι πλέον ταλαντούχοι εξ αυτών προωθούνται στα τμήματα υποδομής και στις αγωνιστικές ομάδες του Παναθηναϊκού. Η ηλικιακή κατηγορία των τμημάτων των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού είναι από 5 έως 15 χρονών.

ΣΤΟΧΟΙ

 • Η ολοκληρωμένη παιδεία και ψυχαγωγία των αθλητών
 • H ανάπτυξη ποδοσφαιρικών φυτωρίων
 • Η διαπαιδαγώγηση των αθλητών γύρω από τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός
 • Η εξοικείωση τους με τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει η ομάδα του Παναθηναϊκού
 • O σχεδιασμός αθλητικών και κοινωνικών δράσεων που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους αθλητές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Ένταξη σε ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών
 • Συμμετοχή σε Ποδοσφαιρικές, Ψυχαγωγικές και Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις
 • Επισκέψεις στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης” και παρακολούθηση αγώνων του Παναθηναϊκού
 • Επισκέψεις και ξεναγήσεις των Σχολών στο νέο προπονητικό κέντρο του Συλλόγου “Γ. Καλαφάτης”.
 • Τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων και αξιολόγηση αθλητικών επιδόσεων
 • Φιλικές αναμετρήσεις με τα τμήματα της Ακαδημίας
 • Διαρκής εκπαίδευση των προπονητών των αθλητών μας

ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Ασφαλιστική κάλυψη
 • Οδοντιατρική κάλυψη
 • Σετ προπόνησης

 

Σε ορισμένες από τις συνεργαζόμενες με την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός Σχολές, λειτουργούν τμήματα υποδομών γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εν όψει του σχεδιασμού της νέας σεζόν και λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς σχετικά με τα θέματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των σχολών είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να περιγράψουμε το πλαίσιο της επόμενης σεζόν με σκοπό οι Σχολές να αποτελέσουν τον προθάλαμο των αγωνιστικών ακαδημιών στο Κορωπί.

 

SKILLS TOURNAMENT
Τουρνουά αξιολόγησης παικτών & τερματοφυλάκων σε Ελλάδα και Κύπρο. Θα διεξαχθούν δύο με τρεις φορές και τα οποία θα περιλαμβάνουν την αγωνιστική αξιολόγηση αθλητών ανά ηλιακή κατηγορία.

 

COACH CLINICS
Διαρκής εβδομαδιαία εκπαίδευση προπονητών από τις Σχολές του Δικτύου στην κεντρική ακαδημία του Παναθηναϊκού στο Κορωπί. Παρακολούθηση προπονήσεων ακαδημίας, συζήτηση με τους προπονητές και τους υπευθύνους της ακαδημίας, (βιοχημικοί/διατροφολόγοι/ψυχολόγοι κλπ). Οι προπονητές θα λάβουν επιπρόσθετα και προπονητικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία.

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Διοργάνωση δύο τουρνουά σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα, για όλες τις Σχολές του Δικτύου, την Πασχαλινή περίοδο, με την συμμετοχή ομάδας από τα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων (Αθήνας, Βορείου Ελλάδος, Κεντρικής Ελλάδος, Νήσων, Πελοποννήσου κλπ.) για όλες τις Σχολές του Δικτύου, με σκοπό/στόχο την καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία των Σχολών μεταξύ τους.

 

SCOUTING
Ενίσχυση του δικτύου scouting  για την συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση των παικτών των Σχολών του δικτύου. Υπεύθυνος σκάουτερ για την περιοχή της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (Γ. Καφφές) και υπεύθυνος σκάουτερ για την περιοχή της Νοτίου Ελλάδας και νήσων (Γ. Ζαχαρόπουλος). Οι τεχνικοί διευθυντές θα παρακολουθούν και θα προπονούν τις επίλεκτες ομάδες.

 

ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Μέσω των σκάουτερ, και του monitoring παικτών θα δημιουργηθούν μικτές ομάδες αθλητών (Β. Ελλάδας και Ν. Ελλάδας) σε διάφορες ηλικίες οι οποίες θα προπονούνται και θα αγωνιστούν με τις αντίστοιχες της ακαδημίας του Παναθηναϊκού σε τουρνουά στο Κορωπί.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Για την περίοδο 2016-2017, μαζί με τη βασική συνδρομή δωρεάν ένα σετ (σορτς, φανέλα). Όλα τα μέλη των σχολών, μπορούν να αγοράζουν  επώνυμο αθλητικό πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία είδη για την προπόνηση και των αγώνα(πρόσθετη εμφάνιση με κάλτσες, τσάντα, φόρμα, αντιανεμικό)

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ‘Α ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Όλοι οι αθλητές μαζί με τους γονείς – κηδεμόνες τους έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν αγώνες του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Υπεύθυνοι για την επιλογή των ακαδημιών που θα δώσουν φιλικούς αγώνες με την ακαδημία είναι οι σκάουτερ που θα αξιολογήσουν τη δυναμικότητα των ακαδημιών μέσα από τις επισκέψεις τους. Πολύ σημαντικό επίσης κριτήριο θα είναι η συμμετοχή των ακαδημιών στα πανελλαδικά τουρνουά των ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

 

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ TEAM ΤΗΣ ‘Α ΟΜΑΔΑΣ
Για τις Σχολές του Λεκανοπεδίου Αττικής παρέχεται η δυνατότητα εργομετρικών μετρήσεων στο προπονητικό κέντρο της ομάδας από τους Γ. Τσεκούρα (βιοχημικός) και Τ. Μαχαίρα (διατροφολόγος). Για τις υπόλοιπες Σχολές υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένης επίσκεψης στις εγκαταστάσεις τις εκάστοτε Σχολής.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Δωρεάν Ασφάλιση όλων των αθλητών του Δικτύου των Σχολών Ποδοσφαίρου, από τον χορηγό των Σχολών, την Ευρωπαϊκή Πίστη και πλήρης οδοντιατρική φροντίδα, και έκπτωση 50% σε όλες τις υπόλοιπες οδοντιατρικές πράξεις, μέσω της ΧΟΡΗΓΟΥ εταιρίας των Σχολών i-med.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ ON-LINE ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Οργάνωση, διαχείριση και αποτελεσματική υποστήριξη μέσω της on-line εφαρμογής με έμφαση στον τομέα 1) είμαι γονέας, 2) είμαι αθλητής, 3) είμαι προπονητής και 4) είμαι συνεργάτης

 

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ‘Α ΟΜΑΔΑΣ
Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, επίσκεψη στο ξενοδοχείο που καταλύει η ομάδα την προηγούμενη ημέρα του αγώνα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Εκπόνηση πλάνου δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) με βασικούς άξονες άνθρωπος / παιδεία / περιβάλλον / πολιτισμός / υγεία.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
 

Δικαίωμα εγγραφής έχουν παιδιά ηλικίας 5 - 15 ετών.

Οι εγγραφές ξεκινούν από 1 Σεπτέμβρη και συνεχίζονται για όλο το χρόνο.

Εγγραφές στα τμήματα γίνονται μόνο με την πληρωμή του Παράβολου Εγγραφής στην Ακαδημία, κόστους 25 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται άμεσα από την Ακαδημία μας στη PSS της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Απαραίτητα δικαιολογητικά πρώτης εγγραφής:

 • Πιστοποιητικό υγείας - Καρδιογράφημα
 • Πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία

ΠΑΡΟΧΕΣ:

 • Ασφαλιστική κάλυψη
 • Οδοντιατρική κάλυψη
 • Σετ προπόνησης

Διευκρινίζονται τα παρακάτω

 • Οι πληρωμές γίνονται κάθε μήνα και συγκεκριμένα το πρώτο 5μερο του μήνα. Αποδεικτικό στοιχείο πληρωμής της εγγραφής ή της συνδρομής αποτελεί μόνο η απόδειξη της γραμματείας.
 • Δεν επιστρέφονται χρήματα, για οποιοδήποτε λόγο αποχώρησης του αθλητή από την Ακαδημία PAO SOCCER SCHOOL ΑΛΙΜΟΥ. Σε περίπτωση διακοπής η επανεγγραφή, ξαναπληρώνεται διότι θα έχει γίνει διαγραφή από τα μητρώα της PSS.
 • Επίσης, η  απουσία των αθλητών από τις προπονήσεις, για οποιοδήποτε λόγο , δεν σημαίνει ότι διακόπτεται η υποχρέωση καταβολής της συνδρομής, ενώ παράλληλα δεν επιστρέφεται και δεν εκπίπτει διότι η όλη οργάνωση και έξοδα του τμήματος παραμένουν αναλλοίωτα.